Återta Pride Umeå

Showtime!

Nu är det snart showtime, och vi är så peppade!! Under helgen kommer det förutom alla fantastiska föreläsningar och workshops finnas ett rum helt dedikerat för pyssel - klibbor, pins och t-shirt-målning bland annat. Det kommer vara öppet hela dagarna, så bara att gå dit när händerna vill sysselsätta sig med något. Vi kommer också ha ett vilorum där det är tyst och mörkt. Dessutom finns lite sagoböcker, pussel och pyssel på plats för dig som kommer med barn. Lokalerna är tillgänglighetsanpassade.

Mat

Under helgen kommer det finnas mat. Vi kommer ha rekommenderade (billiga) priser, men det går också att betala mer/mindre. Allas magar ska få bli mätta! <3 Det kommer finnas toasts och mackjärn samt fikabröd och kaffe/te tillgängligt hela helgen. På fredag och lördag kommer det serveras en måltid vid en viss tidpunkt. All mat är vegansk och glutenfria alternativ finns.

Trygghet

Detta är ett queert event där gemenskap och solidaritet står i fokus. Således tolereras såklart ingen hbtqi-fobi, rasism, sexism eller ableism. Om du blir utsatt eller känner dig otrygg av någon eller något så tveka inte inför att prata med oss arrangörer.

Paraden

Under paraden kommer vi gå i ett eget block under “Återta Pride”. Känn er fria att gå med oss och skandera ut att vi tar tillbaka våra gator, vi tar tillbaka vårt Pride.

Nuuuuu köööör viiii!!!!! :DDD